HAOS U BORU?! PANIKA ZBOG SMRTONOSNOG VIRUSA! MORALI DA OTVORE PRVI KARANTIN! ONI SU HITNO SMEŠTENI U IZOLACIJU! SAMO DA SE NE PROŠIRI! (FOTO)

Podelite članak

Radnici rudnika “Ziđin Bor koper” u Boru koji su se nedavno vratili iz Kine nalaziće se u karantinu dve nedelje zbog straha od izbijanja opasnog koronavirusa, od kojeg je do sada preminulo 565 ljudi, a zaraženo 28.350. Zaposlenima iz provincije Hubej, koja je žarište smrtonosne infekcije, zabranjen je povratak u Srbiju.

 Svim kolegama iz kineske provincije Hubej zabranjeno je da se vrate u Srbiju iako su zdravi, a ljudi koji su došli iz drugih mesta u Kini bili su medicinski testirani pre dolaska u Srbiju i zasad su zdravi – rečeno je u kompaniji “Ziđin Bor koper”, u kojoj su naveli da će “radi predostrožnosti svi povratnici iz Kine biti izolovani u karantinu 14 dana počev od dolaska u Srbiju i da će budno biti nadgledani”.

Bor

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić rekao je da je u komunikaciji s predstavnicima kineske firme obavešten o tome da “Ziđin” preduzima sve mere zaštite na nivou kompanije.

– Radnici kompanije “Ziđin” koji su se vratili iz Kine nakon proslave Lunarne nove godine zadržavaju se u karantinu u Boru 14 dana kako bi se proverilo njihovo zdravstveno stanje – rekao je Milikić.

Iz Ministarstva zdravlja rečeno je da Institut za javno zdravlje Bor prati situaciju s kineskim radnicima i da su svi prošli zdravstveni nadzor, kao i svi putnici koji dolaze u Srbiju.

zgrada

Navodno, zasad nijedan od rudara nema simptome oboljenja.

– U jednom od svojih objekata “Ziđin” je napravio svojevrsnu izolaciju, u koju stavlja sve svoje zaposlene koji su se vratili iz Kine. Pre ulaska u kompaniju, rade se sve provere, a pregledi se obavljaju na posebnoj lokaciji. Ideja je bila da se napravi interni karantin poput onog na jugu Francuske, u kojem su smešteni i Srbi, ali i drugi građani koji su nedavno evakuisani iz Vuhana, žarišta epidemije. Radnici se ne puštaju u postrojenja dok im ne prođe inkubacioni period, a kad se dokaže da su zdravi, jedan po jedan će počinjati s radom – kažu izvori.

Facebook Comments

Kategorije