SVOJ PRVI ALBUM PRODALA JE U JEDVA 200 PRIMERAKA A ONDA JE PROMENILA IME I POSTALA JE SVETSKA ZVEZDA BROJ 1!

Podelite članak

Prvi pokušaj da Keti postane popularna nije urodio plodom

Pevačica Keti Peri rođena je pre 35 godina, a ime Ketrin Elizabet Hadson koje je dobila na rođenju malo ko danas zna.

Keti je dobar deo tinejdžerskih godina provela u hrišćanskim kampovima, nastupajući često po crkvama, da bi došla na ideju da izda  svoj prvi album gospel pesama, pod imenom “Kejt Hadson” 2001. godine.

Srodna slika

Međutim, ovaj pokušaj da postane popularna prošao je neslavno obzirom da je CD prodat u svega 200 primeraka.

Naime, njeni roditelji su, nakon “lude mladosti”, odlučili da se u potpunosti posvete hrišćanskom načinu života, te su Keti i njeni brat i sestra odgajani u strogom katoličkom duhu.

Kanije, preseljenjem u Los Anđeles njena karijera kreće uzlaznom putanjom. Ona 2008. godine izdaje svoj debitnaski album “One of the boys” ali pod imeom Keti Peri, a sa ovog albuma izdvojili su se hit singlovi “I kissed a Girl” i “Hot and Cold“.

Od tog trenutka  njena karijera doživljavala samo uspone, te je već njen drugi studijski projekat “Teenage Dream” završio na prvom mestu Bilbordove top liste najprodavanijih albuma, i to sa čak pet broj jedan singlova na ovoj lestvici.

Tokom karijere, Perijeva je oborila nekoliko Ginisovih rekorda, osvojila pregršt nagrada, prodala preko 18 miliona primeraka albuma i još 125 miliona singlova, te se njeno bogatstvo procenjuje na oko 125 miliona dolara.

Facebook Comments

Kategorije