KAŽE SE: OSTROG JE VIŠE OD MANASTIRA, TO JE SVETILIŠTE I LEČILIŠTE! I PREKO LETA NEVEROVATNE GUŽVE ISPRED SVETINJE! ČAK I DO 300.000 LJUDI! (FOTO)

Podelite članak

To što tokom letnjih meseci ovu najveću svetinju Istočne Evrope poseti skoro 300.000 vernika dokazuje koliko je ovo sveto mesto ispunjeno snažnom i blagodatnom energijom. Zato ni često ogromni redovi i gužva neće uneti nervozu i netrpeljivost među ljude. Naprotiv. Sa kakvom god brigom, tugom, strepnjom ili strahom da se dođe, sa ove duhovne visine svaki se čovek preporođen vraća u svoj život. Ko se popne na Ostrog i celiva mošti svetog Vasilija Ostroškog, osetiće posebnu radost u srcu.

Ostrog se sastoji od Gornjeg i Donjeg manastira. U Gornjem, posvećenom Vavedenju Presvete Bogorodice nalazi se isposnica u kojoj je poslednjih pet godina živeo sveti Vasilije Ostroški. Ta mala isposnica, koja sada čuva njegove mošti, izvorište je ljudske sreće i Božje ljubavi. Ko veruje, može da oseti koliko taj trenutak celivanja moštiju predstavlja živi kontakt sa svetiteljem svetim Vasilijem, koji leči, isceljuje i teši. Razgovarajući sa jednim od monaha iz manastira Ostrog, otkrivamo zašto se osećamo tako lepo i voljeno kod svetitelja.

Facebook Comments

Kategorije