NAPRAVIO ČUDO! POVEĆAO RADNICIMA PLATU NA 5.200 EVRA MESEČNO I DOGODILO SE PRAVO ČUDO!

Podelite članak

Den Prajs je vlasnik kompanije u Sijetlu koji je pre pet godina uveo da nijedan od 120 zaposlenih u firmi čiji je vlasnik ne može imati platu manju od 70.000 dolara godišnje (5.800 dolara ili 5.200 evra mesečno).

EVO ŠTA SVE POSEDUJE ŽELJKO MITROVIĆ I NA ŠTA TROŠI SVOJE MILIONE!

Ta odluka koštala ga je smanjenja njegove lične zarade u iznosu od million dolara ali ju je svejedno doneo jer je na primeru svoje prijateljice shvatio da se mnogi radni ljudi bore da prežive sa recimo 40 ili 50 hiljada dolara, moraju da rade dva posla i teško dolaze do sopstvenog krova and glavom.

Sa 31 godinom već je bio milioner a njegova kompanija Gravity Payments, koju je pokrenuo još u tinejdžerskim godinama, imala je više od 2.000 klijenata i vredela je milione, prenosi “Bankar.me”.

Da bi svakom zaposlenom obezbedio godišnju zaradu ne manju od 70.000 dolara, morao je i sam da podnese finansijske žrtve pa je osim smanjenja sopstvene zarade za million dolara, morao da stavi pod hipoteku svoje dve kuće i da se odrekne akcija i ušteđevine.Резултат слика за happy workers

Pet godina kasnije, ovo su rezultati podizanja zarade:

-Broj zaposlenih se udvostručio

-Iznos za zarade povećan je sa 3,8 milijardi dolara na 10,2 milijardi dolara.

Ali, postoje i druge brojke kojima se ponose.

“Pre uvođenja minimalne plate od 70.000 dolara godišnje, imali smo između nula i dva novorođena deteta godišnje, a za četiri godine od tada rođeno je 40 beba”, kaže Prajs.

Svaki deseti zaposleni može da kupi svoj krov nad glavom, ranije je procenat bio manji od jedan odsto.

Iznos koji zaposleni dobrovoljno odvajaju u svoje penzione fondove je dupliran, a 70 odsto zaposlenih kažu da su otplatili dugove.

Ono što se ciframa ne može izmeriti a svakako je jedan od efekata jesu motivisaniji zaposleni jer im sada novac nije na pameti sve vreme dok rade. Neki su se posvetili svom zdravlju, počeli su redovno da vežbaju i izgubili su suvišne kilograme.

“Svakoga dana vidimo efekat toga što smo nekome dali slobodu”, kaže Prajs.

Pet godina kasnije, i dalje je na minimalnoj plati i kaže da se oseća ispunjenije nego kad je zarađivao milione, iako nije sve uvek lako. “Svaki dan je novi test”, kaže on.

EVO ŠTA SVE POSEDUJE ŽELJKO MITROVIĆ I NA ŠTA TROŠI SVOJE MILIONE!

 

Facebook Comments

Kategorije