SRAMOTNO!?! SKANDAL U GUČI! VESELE SE IGRAJUĆI PO GROBOVIMA!? FOTOGRAFIJA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA POKRENULA OGROMNO PITANJE: ČEMU ŠATRA NAD POKOJNICIMA!? (FOTO)

Podelite članak

Na društvenim mrežama pojavili su se navodi da su šatori u Guči podignuti u crkvenoj porti, na grobovima. Povodom negodovanja pojedinaca zašto se koncertni nastupi i šatre nalaze u crkvenoj porti, Milivoje Dolović, predsednik Izvršnog odbora Sabora, rekao je da je to praksa koja postoji 40 godina i da se niko do sada nije bunio.

– A priče kako su šatre postavljene na grobovima nisu tačne. Taj deo porte je bio pristojno ograđen, a koristile su se samo slobodne površine. Svim saborašima je odgovaralo da bude Sabor tamo gde je i ponikao, u crkvenoj porti. Tako da su svi drugi komentari zlonamerni. Naravno da vodimo računa o našim svetkovinama, to ćemo raditi i u buduće – zaključio je Dolović.

Guča

Jedan od komentara uz fotografiju čije poreklo ipak nije dokazano glasi:

– Ovo je inače Guča. Uz blagoslov episkopa Žičkog šarta je postavljena u crkvenoj porti iznad grobova – objavio je korisnik fejsbuka uz fotografiju.

Facebook Comments

Kategorije