STIŽU PROMENE! TWITTER UVODI POTPUNO NOVE OPCIJE KOJE PRETE DA ĆE PODELITI KORISNIKE OVE DRUŠTVENE MREŽE!

Podelite članak

Društvene mreže su poslednjih meseci pod pritiskom da omoguće korisnicima da se osećaju bezbednije u virtuelnom prostoru. Twitterov odgovor na to, neće se baš svideti svim korisnicima

Otkada su se društvene mreže pojavile, sve su prošle kroz veliki broj promena kako bi odgovorile na nove zahteve svojih korisnika.

Na tome sada radi i Twitter, koji trenutno testira funkciju koja će korisnicima omogućiti da odrede ko će moći da komentariše njihove objave. Oni će moći da blokiraju ljude i da potpuno zabrane komentare, piše BBC.

Srodna slika

– Hoćemo da pomognemo ljudima da se osećaju bezbedno dok komuniciraju na Twitteru – kažu iz kompanije. Odluka je posledica pritiska na društvene mreže da spreče maltretiranje na internetu.

Korisnicima Twittera već je omogućeno da sakriju odgovore drugih na svoje tvitove, a sada se radi na tome da se korisnicima te mreže omogući da drugima zabrane da reaguju na ono što objave.

Uskoro će korisnici u podešavanjima moći da izaberu jednu od sledeće četiri opcije:

1) Globalno – svi mogu da odgovore;

2) Grupno – mogu da odgovore samo oni koje korisnik prati i oni koje je pomenuo u objavi;

3) Panel – mogu da odgovore samo oni koji su pomenuti u okviru objave;

4) Iskaz (Statement) – niko ne može da komentariše objavu.

Ova promena će mnogo olakšati korišćenje Twittera onima koji se smatraju ugroženim. Nisu, međutim, svi srećni zbog uvođenja nove opcije.

Naime, neki korisnici smatraju da bi ona mogla da omogući da na ovoj društvenoj mreži nekažnjeno prođu statusi koji se smatraju kao govor mržnje ili oni koji su na bilo koji način neprikladni.

Dnevni TREND magazin/Telegraf.rs

Facebook Comments

Kategorije