KAKO DA KOMPLETNO OČISTITE SVOJ TELEVIZOR! NEKOLIKO NAČINA DA SE VAŠ LCD, LED ILI OLED TV CAKLI!

Podelite članak
Kad tad će doći trenutak za čišćenje televizoraecimo da ste upravo kupili nov televizor, ili ste shvatili da onaj koji već imati postaje polako prljav – kako bi trebalo da ga očistite, i zašto je to važno?

Iako to ne možete da primetite kada je televizor uključen, prašina vrlo lako može da se nakupi na ekranu, ali i oko drugih važnih delova televizora.

Previše prašine na displeju može da potamni savršenu sliku zbog koje ste kupili nov TV.

Zato vam otkrivamo kako da pravilno očistite ceo televizor

1. Koristite krpu koja se ne “linja”

Najbolji izbor može da bude krpa od mikrovlakana, ili ona koja se koristi za brisanje naočara, jer se ona ne linja i neće ostaviti dodatni nered kada obrišete ekran, napraviti statički elektricitet ili izgrebati displej.

I ne brinite o tome da lije vaš TV izzuetak – mali televizori, ali i oni sa 65-inčnim displejom uglavnom imaju identičan stakleni displej, bez obzira na to da li su LCD, OLED ili QLED.

Šta god da radite, ne prestajte sa brisanjem na pola puta jer će tako slika koju televizor prikazuje biti nejednakog kvaliteta i moraćete više da naprežete oči.

2. Ne preterujte sa tečnošću

Prvo, na ekran nikada direktno ne nanosite bilo kakav sprej, vodu ili neko drugo sredstvo za čišćenje.

Najbolje bi bilo da se držite suve krpe. U slučaju da je ekran posebno prljav, možete da malo navlažite krpu običnom vodom pre brisanja.

Nikako nemojte koristite agresivna sredstva za čišćenje jer mogu da ogule zaštitni sloj delikatnih ekrana, ponekada čak i sapun može da bude previše.

Ako koristite previše tečnosti, može se desiti da se oona ulije u sam televizor i ošteti njegove komponente.

3. Kućište i portovi

akon što završite sa ekranom, trebalo bi da porazmislite i o ostalim delovima vašeg televizora.

Nema nikakve štete ako kućište tretirate kao i ekran i koristite suvu ili blago navlaženu krpu.

Portovi u koje su uključeni kablovi ne bi trebalo da propuštaju prašinu u kućište, ali ako je potrebno da očistite neki, najbolje je koristiti komprimovani vazduh.

I to je to. Vaš televizor je nakon svega ovoga savršeno čist.

Facebook Comments

Kategorije