POBUNA INFLUENSERA! BURNE REAKCIJE NAKON ODLUKE INSTAGRAMA DA UKIDA LAJKOVE!!!

Podelite članak

Instagram je rešio da testira novu opciju koja se nimalo nije dopala influenserima i onima koji žele da izgrade karijeru na ovoj društvenoj mreži.

Naime, u budućnosti Instagram planira da broj lajkova neke fotografije bude nevidljiv publici, već samo osobi koja je objavila fotografiju, a ova opcija je već počela da se primenjuje širom sveta.

Rezultat slika za instagram

Sada, kada neko bude hteo da vidi ko mu je lajkovao fotku moraće da klikne na listu lajkova koju samo on može da vidi.

Ova odluka je razbesnela mnoge influensere širom sveta, ali i kod nas, pa su rešili da se oglase po ovom pitanju.

Među prvima se na svom Instagramu oglasila Zorannah koja je vidno uznemirena zbog ove odluke. Te je ljudima sa Instagrama jasno stavila do znanja da joj se ove promene nikako ne dopadaju.

Ja se stvarno, stvarnonadam da je ovo bolesna šalai da će neko na Instagramu, ko je zadužen za sve promene u poslednjih nekoliko godina a) prestati da se drogira b) dobiti otkaz.

Nakon ovih reči, Zorannah je objasnila zašto joj ova promena smeta.

Rezultat slika za zorranah

Zato što ja HOĆU da znam koliko lajkova dobijaju moji prijatelji kako bih mogla da poboljšam ono što radim sa svojim profilom ako se ljudima nešto drugo više sviđa. Saberite se. Hvala.

Skomentar je dala i Ruža Rupić koja ovu promenu posmatra sa malo drugačijeg stanovišta. Naime, ona misli da će ukidanje broja lajkova na Instagramu najviše smetati devojkama i ženama.

Mislim da će ova promena napraviti jako veliki problem ženskom rodu zato što neće moći da gledaju ko lajkuje slike njenom momku, njenom bivšem momku, kome on lajkuje slike, ko njemu lajkuje slike.

Ruža takođe smatra da joj ova promena neće mnogo uticati na posao, ali da će klijenti tražiti više dokaza o tome kako je neki post prošao.

Rezultat slika za ruzica rupic

Što se tiče mog posla, mislim da će ovo napraviti problem sa klijentima zato što će oni onda tražiti mnogo više od nas, da im šaljemo statistku. Ovako kada vide nečiji profil to im dođe kao CV. Ne mislim da će biti problema u poslu,zato što to ukidanje lajkova nama ne remeti ništa drugo osim da ne može neko drugi da vidi koliko lajkova imamo, ali mi i dalje svoj profil koristimo kao platformu za reklamiranje.

Anna Lazarević misli da ovo neće uticati na njenu karijeru influensera jer će se već pronaći novi način da se proceni nečiji uticaj na društvenim mrežama.

Ja iskreno nisam čula za to, mislim da, ako se stvarno to desi, biće opšta pometnja na Instagramu, svi će o tome pričati. Što se tiče moje karijere, sigurno će se smisliti nešto novo gde mogu da se gledaju analitike, glupo je, ali dobro, meni su kul bili lajkovi.

Facebook Comments

Kategorije