UZBUNA! PROCURELI LIČNI PODACI VIŠE OD MILIJARDE KORISNIKA INTERNETA! MOŽDA SU BAŠ VAŠI PODACI SADA DOSTUPNI SVIMA! (FOTO)

Podelite članak

Sreća u nesreći je to što u bazi podataka nema lozinki, niti podataka o kreditnim karticama

Lični podaci 1,2 milijarde korisnika Interneta našli su se nezaštićeni na jednom serveru kojem je mogao da pristupi bilo ko sa dovoljno tačnom veb adresom.

Kako piše američki stručni magazin “Vajerd”, reč je o nezaštićenoj bazi podataka za koju se ne zna kako je kreirana, ali je jasno da je podatke dobijala iz više izvora.

Čine je osnovni podaci 1,2 milijarde korisnika online servisa poput društvenih mreža, a uglavnom se sastoje od imena, imejl adresa i brojeva telefona.

Rezultat slika za INTERNET DATA HACKING

Sreća u nesreći je to što u bazi podataka nema lozinki niti podataka o kreditnim karticama, preneo je portal Klix.ba.

Nezaštićena baza podataka otkrivena je u oktobru 2019, a u njoj su podaci teški oko četiri terabajta i uključuju informacije sakupljene sa profila na Fejsbuku, Tviteru i Linkdinu.

Na serveru su pronađene četiri milijarde profila i 650 miliona jedinstvenih imejl adresa koji se mogu povezati sa 1,2 milijarde pravih osoba.

Kako se navodi, sporni server više nije onlajn i podacima se ne može pristupiti, a slucaj je prijavljen američkom Federalnom istražnom birou (FBI)

Facebook Comments

Kategorije